ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
Nem nyugszunk bele
Honlap
ÚJ VÉRSZERZŐDÉS
.sic
NEM
Putnoki TV
Historica
Putnoki TV
Magyar Interaktív Televízió
Nemzeti Televízió
Segítség
Magyar egység mozgalom
EU-tanázia
Magyar Kárpát Doktrína
NYILATKOZATOK
TURUL hírkövető
A kinevezés bűncselekmény
Lycos MultiMania

Ki olvas minket

Oldalainkat 84 vendég böngészi
„Küzdj és bízva bízzál!“ Tiszta háttér rosszul látóknak, nyomtatóbarát verzió E-mail
(10 értékelés)
Popovits János, München
Szerkesztette: szerkesztőség   
2017. július 11. kedd, 15:32
Évezredek óta különböző szociológiai, filozófiai, egyházbeli tudományos csoportok és kutató intézetek foglalkoznak a SZERETET-tel, mint fogalommal, de meggyőződésem, hogy azt kizárólag a gyakorlati életben, az emberközpontú kapcsolatrendszerekben éljük meg és át.

Írásban sok-sok minden megfogalmazható, de az egyéni lelkivilágban lezajló érzelmi státusz az, amit megfogalmazni nem lehet. A tettek és cselekedetek önmaguké „beszélnek”…

(Házik Zoltán, Kárpáti Harsona alapítója, laptulajdonos)

A legnagyobb személyi, emberi érték a szeretet, amely csak akkor hathatja át életünket, sőt annak következtében örökéletűekké is tehet bennünket, ha a teremtő Istentől eredő legtisztább forrását, a közösségekben megélhető, gyakorolható szabadságot képesek vagyunk egyetemesen magunkévá tenni. Illetve, azt végre korszakalkotóan és tudatosan korábbi nemzeti és vallásossági szellemiségünk előtt, mintegy az emberiség világszabadságaként érvényre juttatni!
Rövidebben, - az emberi méltóság kölcsönös tiszteletét.
 
A szabadság technikájának társadalmi, közös nevezőn való gyakorlása folytonosan megújíthatja legigazságosabb társadalmi rendünket, a demokráciát. A társadalmi erkölcs, történelmileg jelenleg szinte végzetesen bekövetkező romlásának - a szeretet-hiánynak - oka az emberiség szabadság kultúrájának, társadalmi értékrendjének elkorcsosulása! - Emberi méltóságunk száműzetése.
 
A szabadság értékformájának alkotmányainkban való korszerű és egyetemes értelmezése szemben az elmulasztott-hiányos, zavaros és önkényesített rögzítésével együttélésünk, együttműködésünk legoptimálisabb záloga. A közéletgyakorlás virága, majd gyümölcse mindig a társadalmi értékek tudatos szem előtt tartásából fejlődik. Konkrétan egy korszerű alkotmány talaján.
 
Ha a szeretetről kérdeznek, mindig először - mint ez alkalommal is - csupán az alapértékre összpontosítok.
 
Ezen óvandó forrásból keletkezik a folyam, mely családi tavacskává, sőt népek tengerévé bővülhet, s ennél az egy mondatnál ne legyen bővebb a szeretet-prédikációm!
 
Ehelyett mindannyiunknak nem beszélnünk kell róla, hanem inkább meggyőzően cselekednünk - szükséges azt!
 
Popovits János, München
Kárpáti Harsona főmunkatársa
Módosítás: ( 2017. július 12. szerda, 21:47 )